top of page

ontdek de verborgen Details in het Receptenblik

Het zou het Receptenblik van Conjes Patisserie niet zijn als er geen verborgen details in verstopt waren. Ontdek hieronder welke details erin zitten en het verhaal erachter.

Mus

Op de achterkant van het blik staat een mus getekend. De mus staat als zaadeter voor het wensen van "veel geluk". Alle zaadeters hebben deze boodschap bij zich, een specifieke energie. Alles kan er

troosteloos uitzien, maar opeens strijkt er vlakbij een vogeltje neer dat vrolijk kwettert.

Deze mus heb ik speciaal laten schilderen voor mijn vader jaren geleden. Hij mistte de mus in Rijswijk. Mijn vader is in mei 2019 onverwachts vertrokken van deze aarde, ik vond het speciaal om dit er op het blik bij te hebben, hiermee klopt het voor mij en krijgt het op een positieve manier kans om  verder te “groeien".

.

Pruimenkoek

Dit is van origine een recept van mijn schoonmoeder ze bakte het veelvuldig en presenteerde het altijd vanuit een blik. Het bleef daar ook altijd heerlijk smeuïg in. Of was het vanwege de (gras)boter of de likeur die erin verwerkt is; Kortom dit is een all time recept die het altijd goed doet.

Friese Oranjekoek

Op de voorkant zie je een foto van een oranje koek staan. Een veelgeprezen stukje Fries gebak wat vaak gegeten wordt tijdens feesten en partijen. Dit mocht niet ontbreken in dit blikje. Het is weliswaar aangepast met andere ingrediënten, maar niet minder lekker. Zelfs de Friezen zelf vinden het een lekker alternatief. Met dank aan Jits Metz, die de 6-daagse Patisserie Opleiding heeft afgerond.

100% Duurzaam

Duurzaam is iets wat we bij Conjes Patisserie erg belangrijk vinden. We vragen ook altijd de cursisten eigen bakjes mee te nemen, om de lekkernijen in mee te nemen. En dit blik is 100% recyclebaar en wordt hiermee het milieu minder door belast. Blik als productverpakking van de blikkenshop.nl is daarmee een bewuste keuze.

Receptenkaartjes

Om de beleving zo optimaal mogelijk te maken hebben we gekozen voor vierkante kaartjes met ronde hoeken. Daarnaast zijn de kaartjes gemaakt met een vetvrije coating, zodat het minder snel vies wordt en je het altijd bij de hand kan hebben.

maatschappelijk

De houten kaartenstandaard is gemaakt door Corriente Dagbesteding. Dagbesteding brengt structuur en sociaal contact en wij vinden het belangrijk om hier een 'steentje' aan bij te kunnen dragen. 

exclusieve code

In het Receptenblik zit een unieke code verstopt die je exclusief toegang geeft tot meer informatie over het maken van gezonde én lekkere patisserie. Dit in de vorm van video's en een praktische E-guide!

Ga naar receptenblik.nl/exclusief om je unieke toeganscode in te vullen.

persoonlijk

Voor de allereerste 50 personen die het blik hebben gereserveerd hebben we een uniek kaartje verstopt met een stukje groeipapier. Je kunt dit in de aarde leggen en water geven. Je geeft het dus aandacht en zorg. Zo zijn de recepten, de foto’s, vormgeving, standaard en verpakking ook ontstaan met aandacht en zorg. We hopen met dit blikje met inhoud “een symbolisch zaadje” te planten bij je die je aanzet tot een eerste stap en dan volgt de volgende vanzelf. Je hebt al een eerste stap gemaakt om een blik te werpen in deze verpakking.

bottom of page